info@swimfin.nl info@swimfin.nl

Leren zwemmen is nog nooit zo leuk geweest!

Wat maakt de SwimFin uniek?
De SwimFin is de eerste echt unieke evolutie in de markt van zwemhulpmiddelen sinds decennia.

De SwimFin wordt op de rug gedragen en belemmert of beperkt daardoor op geen enkele wijze de bewegingsvrijheid van het kind. Andere zwemhulpmiddelen als zwempakjes, zwembandjes, schijven en zwemvesten hebben de neiging om de zwemmer voorover of rechtop te duwen. Daarnaast belemmeren deze zwemhulpmiddelen wel degelijk de bewegingsvrijheid. De SwimFin geeft zoveel drijfvermogen als de zwemmer nodig heeft terwijl het helpt bij het handhaven van de juiste lichaamshouding.

Het geeft kinderen zelfvertrouwen in het water, een gevoel van onafhankelijkheid en motiveert om sneller te leren zwemmen. Maar zwemmen met de SwimFin is vooral erg leuk! Met de SwimFin om voelen kinderen zich als een vis in het water.

Voor wie is de SwimFin bestemd?
De SwimFin is het meest geschikt voor kinderen variërend in de leeftijd van drie tot en met zeven jaar.

Driejarigen en jonger
Jongere kinderen (plusminus drie jaar oud) hebben er het meeste baat bij als drijfhulpmiddel. Daarnaast zorgt de bewegingsvrijheid ervoor dat deze kinderen spelenderwijs sneller klaar zijn voor officiële zwemles.

Vijfjarigen
Voor kinderen van plusminus vijf jaar oud is de SwimFin uitermate geschikt als zwemhulpmiddel tijdens en naast de officiële zwemlessen. Veel zwemtechnieken die het kind tijdens de zwemles zonder zwemhulpmiddel leert, kunnen buiten de zwemlessen om met behulp van de SwimFin worden geoefend.

Zevenjarigen en ouder
Voor kinderen die hun zwemdiploma A en zwemdiploma B al op zak hebben is de SwimFin een echte ‘wannahave’! Samen met vriendjes en vriendinnetjes beleven deze kids ontzettend veel fun in het water met de SwimFin.

Hoe gebruik je de SwimFin?
De SwimFin heeft weinig tot geen instructie nodig.

Gedragen op de rug
Met behulp van twee bandjes wordt de SwimFin om het middel van het kind bevestigd. De bandjes zijn voorzien van klittenband. Hiermee is de juiste middelomvang van het kind in te stellen. Zorg ervoor dat de SwimFin zo dicht mogelijk richting het achterhoofd van het kind is geplaatst. De SwimFin dient zo hoog mogelijk op de rug van het kind te worden gedragen.

Op deze wijze werkt de SwimFin zo efficiënt mogelijk samen met het natuurlijke drijfvermogen van het lichaam. De overwegend verticale positie van de SwimFin dwingt een juiste zwemhouding van het kind af.

Oefenen met diverse zwemtechnieken
Met de SwimFin kunnen vele zwemslagen/zwemtechnieken op zowel borst als rug worden geoefend.

Toezicht
Wij raden ouders aan om hun kinderen tijdens het gebruik van de SwimFin altijd onder toezicht van een volwassene te laten zijn. Wij raden het af om uw kind de SwimFin op de borst/buik te laten dragen. Hiermee vervalt de unieke werking en belemmert het uw kind om vrij in het water te bewegen.

Oersterk en duurzaam
De SwimFin is gemaakt van neopreen. Dit synthetische rubber zorgt voor een uniek drijfvermogen en maakt de SwimFin zo goed als onverwoestbaar bij normaal gebruik.

De levensduur van de SwimFin is hierdoor erg lang. Nadat uw kind profijt heeft gehad van de SwimFin kunt u er een ander kind weer blij mee maken.

SwimFin voldoet aan reddingsvestnormen EN13138 en EN71
Uiteraard staat de veiligheid van het kind in het water voorop. Naast de educatieve functie en de ‘funfactor’ is het is een geruststellende gedachte de SwimFin voldoet aan de reddingsvestnormen EN13138 en EN71.

ISO-keurmerk
Naast dat de SwimFin voldoet aan de reddingsvestnormen, voldoet het tevens aan de internationale ISO-normen. De SwimFin is voorzien van een ISO-keurmerk.

Wie gebruiken de SwimFin al?
Van Engeland tot Korea, via de Verenigde Staten en Zuid-Afrika tot aan Nederland aan toe: De SwimFin is wereldwijd in opmars.

Sinds begin 2008 gebruiken kinderen over de hele wereld de SwimFin. Vele zwemscholen en zwemverenigingen gebruiken de SwimFin in hun lesprogramma. Daarnaast is de SwimFin een veelgezien zwemhulpmiddel bij basisscholen, privé gezondheidsklinieken en natuurlijk vooral bij duizenden kinderen en hun ouders.

happy wheels demo